Waar ontmoet je singles?

Waar-ontmoet-je-singles_smallHet klinkt zo vanzelfsprekend – iedereen die elkaar kent begint met een ontmoeting. Zo ook bij relaties. Jij bent echter al een tijdje single en weet niet echt waar je een nieuwe partner zou moeten kunnen vinden: waar ontmoet je singles? Gelukkig ben je niet de enige met dit probleem; het is een veel gestelde vraag. Dateapps.nl geeft je graag het volgende advies om je toekomstige partner te ontmoeten.

Ontmoet nieuwe mensen

Een plek waar alleen singles komen die openstaan voor een relatie is moeilijk te vinden. In plaats daarvan kun je beter je sociale kringen uitbreiden: hoe meer mensen je kent, hoe meer contacten je opdoet via die personen. Wie weet ga je eens op stap of barbecueën met je nieuwe vrienden, en blijkt er een leuke man of vrouw mee te gaan! De via-via methode werkt waarschijnlijk beter dan het specifiek zoeken naar een single man of vrouw: soms moet je gewoon op het juiste moment op de juiste plek zijn, en het maken van nieuwe vrienden helpt daarbij.

Stap uit je comfortzone

Het ontmoeten van grotere groepen mensen is ook een optie: er zijn genoeg singles te vinden die bijvoorbeeld lid zijn van een vereniging of sportclub. Altijd al willen leren schaatsen? Probeer het simpelweg eens: naast het vinden van een mogelijke nieuwe sport, zal je tijdens de lessen nieuwe contacten opdoen. Misschien bloeit er wel iets op tussen die ene single hardloper en jou! Daarnaast leg je ook contact met andere mensen, wat ook kan helpen – zoals hierboven al beschreven is.

Datingsites als uitkomst

Wat ook vaak een sprong in het diepe is, is je aanmelden op een datingsite: veel mensen kijken er tegen op om zichzelf op deze ‘markt’ te storten. Maar waarom zou je het niet proberen? Als het niet bevalt, kan je je altijd uitschrijven. Er zijn genoeg datingsites die een gratis lidmaatschap aanbieden om zo de website uit te kunnen proberen. Ga dus gerust je gang!

Alledaagse activiteiten zijn ontmoetingsmogelijkheden

Je kent vast de klassiekers wel – je grote liefde tegenkomen in de supermarkt; terwijl je je hond uitlaat; op het treinstation; of tijdens een andere alledaagse activiteit. Klinkt niet aannemelijk, of wel soms? Het is echter wel degelijk een kans om contact te leggen – daarnaast weet je sowieso niet of iemand single is totdat je de ander leert kennen. Ik val inmiddels in herhaling: leg nieuwe contacten, dit helpt bij het vinden van een mogelijke nieuwe partner. Nog een bijkomend voordeel is dat je leert om gesprekken aan te knopen. Je wordt sociaal steeds sterker, waar je natuurlijk baat bij hebt als single. En zelfs al spreek je een niet-single aan: is het nu echt zo erg om een gesprekje te voeren in de supermarkt?

Wat vind jij een goede manier om singles te ontmoeten? Misschien heb je al een partner: waar heb je deze ontmoet? We horen het graag in de reacties!

Terug naar overzicht