Veilig online daten: 5 tips

veilig-online-daten-5-tips_small daten wordt steeds populairder. Het is voor vele mensen dé manier om nieuwe singles te ontmoeten, omdat het effectief en laagdrempelig is. Net zoals bij andere zaken op internet, is het ook bij online daten verstandig om voorzichtig te zijn met je gegevens. Waar moet je precies op letten? Dateapps.nl geeft je de volgende tips.
Wanneer je op internet met persoonlijke gegevens werkt, is het verstandig om voorzichtig te zijn. Dit geldt ook voor online daten: mogelijk betaal je ervoor, of heb je adresgegevens achtergelaten op een datingsite. Ook wanneer je in contact komt met vreemden, is het altijd verstandig om voorzichtig te zijn. Wil je zeker zijn van een veilige ervaring? Lees dan onze 5 veilig online daten tips.

Vertrouw je eigen gevoel

Je hebt contact met een single, en het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Je weet wat ze zeggen: dan is dat vaak ook zo! Door op je eigen gevoel te vertrouwen, prik je vaak zó door mensen met slechte bedoelingen heen. Lijkt er iets niet in de haak te zijn? Meld het profiel bij de klantenservice van de datingsite! Bij de meeste betrouwbare datingsites zullen ze dan snel ingrijpen.

Maak persoonlijke gegevens niet openbaar

Bij online daten is het handig om iemand eerst online te leren kennen, voordat je contactgegevens vrijgeeft. Je weet ten slotte niet direct met wie je te maken hebt! Het openbaar vermelden van contactgegevens is ook niet zo’n goed idee – je weet niet wie je profiel allemaal bekijkt, waardoor er misbruik van je gegevens gemaakt kan worden. Probeer ook bij persoonlijk contact gelijkwaardig te blijven: wanneer iemand om jouw gegevens vraagt, wees dan niet bang om dan zelf ook naar details te vragen.

De eerste date

Je eerste date is altijd spannend! Het is verstandig dat je in het openbaar afspreekt. Als je andere mensen laat weten dat je op date bent, kan er eigenlijk niets fout gaan. Een alternatief plan is ook altijd handig, voor het geval dat je laatste bedenkingen hebt of de persoon onbetrouwbaar blijkt te zijn en niet komt opdagen.

Keurmerk Veilig Daten

Je kunt natuurlijk de kwaliteit van je ervaring bij online daten vergroten door alleen te daten op betrouwbare datingsites. Je kunt deze onder anderen herkennen aan het Keurmerk Veilig Daten. Dit houdt in dat de website zich inzet om de veiligheid te vergroten op gebied van echtheid van profielen, transparantie en klantenservice.

Geniet met je gezonde verstand

Uiteindelijk kom je een heel eind met een portie gezond verstand. Online daten is niet per definitie eng, maar met bovenstaande tips hopen we dat je de rotte appels zult herkennen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het leggen van leuke contacten met singles zoals jezelf. Wees dus niet té achterdochtig, en geniet gewoon van je zoektocht naar jouw liefde!

Wat zijn jouw ervaringen bij online daten? Ben je bekend met veilige of juist onveilige datingsites, of heb je zelf nog tips? Meld ze hier, zodat anderen jouw inzicht kunnen delen!

Terug naar overzicht