Tips voor flirten

Tips-voor-flirten_smallIedereen kan flirten, maar hoe doe je dat eigenlijk? Flirten is een leuke manier om het ijs te breken en contacten te leggen. Flirten doe je voor je plezier, het is lekker luchtig, zonder verwachtingen. Kun je de kans op een positieve reactie vergroten? Zeker weten. Dateapps.nl geeft je graag enkele flirttips.

 

Flirt met de juiste houding

Een goede flirt begint met een positieve en enthousiaste houding. Daarom is het belangrijk om te laten zien dat je het naar je zin hebt en lekker in je vel zit. Dit is voornamelijk non-verbaal: zoek oogcontact met die leuke single en lach spontaan maar klein. Een aansprekende blik en lach werken namelijk aanstekelijk. Misschien is het even een kwestie van oefenen. Dit kan voor de spiegel, of gewoon direct in praktijk. Flirten is een subtiele aangelegenheid, grote schaterlachen of een starende blik mag je daarom achterwege laten.

De volgende stap: leg contact met je flirt

Merk je dat de interesse wederzijds is en heb je zin in een gesprek, trek dan je stoute schoenen aan. Hierbij hoef je geen uitbundige gespreksonderwerpen aan te boren. Groet vriendelijk en stel bijvoorbeeld een vraag over de omgeving. “Heb je het naar je zin?”, “Kom je hier wel vaker?”, “Mooie dag vandaag he!”. De vraag is niet zo belangrijk, omdat het erom gaat dat je een luchtige ingang creëert voor een leuk gesprek. Zodoende zul je snel genoeg merken of het wel of niet wederzijds is. Wordt er niet positief gereageerd? No worries, it was just a flirt.

Complimenteer die leuke single

Stel de aanwezigheid van je flirt op prijs en geef een compliment. Spreek je enthousiasme uit over een lekker geurtje, een mooi kledingstuk of een opvallende accessoire. Een klein subtiel complimentje stelt de ander niet alleen op zijn of haar gemak, het laat ook merken dat je zijn of haar gevoel voor stijl waardeert. En dat gaat natuurlijk verder. Misschien merk je een goed boek op, of een tijdschrift, of zelfs een leuke hond. Toon interesse in de ander. Iedereen vindt het fijn als er oprecht geluisterd wordt.

Flirten kun je leren

Flirten is lief, spontaan en gezellig en het maakt je dag een beetje leuker. Ook is Flirten lekker kort maar krachtig, en kan het overal. In de trein, in de winkel, op het terras en zelfs op je werk. Daarnaast maakt flirten ook vrolijk, ook al is het puur voor de lol. Neem het flirten niet te serieus en je zult merken dat bij de juiste persoon op het juiste moment een vlindertje om de hoek komt kijken.

Houd jij van flirten? Op welke momenten flirt jij graag? Of moet je er niets van hebben? Deel je flirtmening met andere singles.

Terug naar overzicht