Social media en liefdesrelaties

Social-media-en-liefdesrelaties

Is het een match made in heaven of in hell? Social media zoals Facebook, Twitter en Instagram kunnen een behoorlijke invloed hebben op je liefdesleven en je relatie. Wat zijn de positieve en de negatieve gevolgen van het steeds groter worden van het sociale netwerk op je relatie? En, hoe ga je hiermee om? Dateapps.nl duikt samen met jou de digitale dimensie in!

Meer is niet altijd beter

Door de snelle groei van het internet is er geen ontkomen meer aan. Overal word je getriggerd om dingen te liken, delen, retweeten, taggen en posten. Daarom lijkt het soms zelfs alsof bepaalde dingen niet significant zijn totdat ze genoemd worden op een van de social-mediaplatformen. Waar het vroeger nog bijna iets was om je voor te schamen, is het vinden van je ware liefde via internet nu de normaalste zaak van de wereld. Deze ontwikkeling kan veel positieve effecten hebben, maar ieder voordeel heeft z’n nadeel. De volgende punten zijn zeker iets om voorzichtig mee te zijn:

  • Het Facebook-effect: Uit onderzoek is gebleken dat Facebook en andere social media kunnen zorgen voor het aanwakkeren van het groene monster. Mensen blijken sneller jaloers te worden, zowel op hun partner als op anderen. Het virtuele gras is namelijk altijd groener bij je Facebook-vriend of je followers.
  • Niet alles is waar: Veilig online daten is een van de belangrijkste aspecten waar je voor moet waken. Door de veelvuldigheid aan informatie op internet is het soms moeilijk de bomen door het bos te zien. Belangrijk is om te onthouden dat niet alles dat op de social media geplaatst wordt de waarheid is. Door het ontbreken van de context is het moeilijk om het gehele plaatje te zien. En vergeet niet; alles weten maakt niet altijd gelukkig!
  • Bewaak je vrijheid en die van de ander: In je relatie is vertrouwen en vrijheid erg belangrijk. De beschikbaarheid van deze informatie betekent ook dat hier misbruik van gemaakt kan worden. Ben je aan het daten? Check dan niet ieder uur de pagina van je crush. Hier worden jullie beide niet blij van. Heb je een relatie en heeft je partner zijn of haar account niet uitgelogd? Laat de chats en tweets dan voor wat ze zijn. Een goede, sterke relatie heeft geen periodieke controles nodig.

Zijn jullie al Facebook-official?

Natuurlijk zijn er ook veel positieve kanten aan het gebruiken van deze platformen. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat van de stellen die in de afgelopen 5 jaar zijn gaan samenwonen, ruim 13% elkaar heeft gevonden via internet. Het internet, datingsites en social media maken het vooral voor ouderen en gescheiden mensen gemakkelijker om een partner te vinden. Daarnaast is het ook een fijne manier om je naasten op de hoogte te brengen van de leuke dingen die jij en je partner samen doen! Wees er wel van bewust waarom je dingen deelt, zodat je niet enkel bezig bent met je online imago. Het kan juist wel romantisch en leuk zijn om dingen voor jullie zelf te houden. Het kan jullie band versterken om bepaalde ervaringen juist niet te delen. Jullie relatie is het centrale punt, daar heb je geen volgers bij nodig!

Heb jij je geliefde gevonden via internet? Wat is jouw ervaring met social media en datingsites? Vertel het ons in een reactie!

Terug naar overzicht