X

Relatieplanet

Relatieplanet is de app voor singles die serieus op zoek zijn naar een langdurige relatie. De datingapp is perfect op momenten dat je onderweg bent of simpelweg gewoon even geen zin hebt in het grote scherm.

Look & Feel – Relatieplanet app

De dateapp van Relatieplanet is erg overzichtelijk en heeft een lay-out die past bij het thema. Mijn algemene gevoel over de dateapp van Relatieplanet is dat het rustgevend is en makkelijk in gebruik.

De datingapp heeft vier verschillende tabbladen.

  • Home
  • Matches
  • Chats
  • Zoeken

In tegenstelling tot de Lexa app heb je bij de datingapp van Relatieplanet wel een tabblad die verwijst naar je chats. Bovendien is dit bij de meeste personen toch de meest gebruikte functionaliteit.

Account

Bij het starten van Relatieplanet’s datingapp kun je kiezen tussen inloggen en inschrijven. Het aanmaken van een nieuw account is erg eenvoudig en kost je, gemiddeld gezien, 1 minuut van je tijd.

Profiel

Je eigen profiel wordt onder andere heel leuk weergeven door aan te geven hoe oud je bent en er wordt een korte omschrijving getoond die je helemaal zelf samen kunt stellen of kunt laten samenstellen. Bijvoorbeeld Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen kan Relatieplanet een voorstel bericht maken.

Matches

Bij Matches zie je alle leden die binnen jouw eigen geselecteerde criteria vallen. Zoals te zien is op de afbeelding is iedereen tussen de 30-40 wat gelijk is aan mijn leeftijd criteria.
Wat erg nuttig is aan de datingapp is dat je heel makkelijk kunt filteren op je favorieten en zelfs op geblokkeerde personen.

Home

Bij Home kun je heel gemakkelijk naar je profiel om iets aan te passen of je favoriete en nieuwe matches zien. Allemaal aspecten die belangrijk zijn voor een online dater. De Lexa app schoot hier bijvoorbeeld in tekort en had allemaal functionaliteiten die de online dater niet triggeren om een bericht naar een ander te sturen.

Overige functionaliteiten

Bij zoeken kun je heel eenvoudig jouw criteria opgeven. Geen ellen lange vragenlijst waarin een potentiele match moet voldoen aan allerlei eisen. Bovendien, door alleen rekening te houden met de leeftijd, het geslacht, opleidingsniveau en de afstand kan de online dater snel een keuze maken.

Conclusie

Al met al, Relatieplanet is een van de grootste datingsites van Nederland, de app werkt erg goed en heeft alle functionaliteiten op de juiste plaats zitten. Daarom krijgt de dateapp een score van 4,5/5.

✓ Home
✓ Matches
✓ Zoeken

Relatieplanet heeft zich altijd normaal gehouden tussen in de tijd van swipen naar de liefde. De app van Relatieplanet is hiervan een perfecte weerspiegeling.