X

Pepper

Pepper is 1 van de kleinere datingsites als je ze vergelijkt met andere datingsites zoals Relatieplanet en Lexa. De bedoeling van Pepper is om anders te zijn dan alle andere datingsites. Pepper is voor met name de jonge singels, een passende datingsite. De datingsite is ontwikkeld door gebruikers van andere datingsites, welke niet tevreden waren over de mogelijkheden van andere datingsites. Het aanmaken van een account is geheel gratis en dat zal ook altijd zo blijven.

Look & Feel

De dateapp heeft een blokachtige lay-out, maar is wel overzichtelijk. Bij het starten van de app kun je kiezen tussen inloggen als lid of gratis proberen. Indien je nog geen account hebt kun je dus ook een account aanmaken, dit duurt echter vrij lang en kan wel tot 10 minuten van je tijd vragen.

De datingapp van Pepper heeft vijf verschillende tabbladen

  • Home
  • Matches
  • Chat
  • Inbox
  • Menu

Bij de dateapp kun je erg makkelijk zien of je een nieuw bericht(en) hebt. Echter is de app ook erg kaal en lijkt het alsof de app nog niet helemaal compleet is. Dit is erg jammer gezien Pepper beweerd anders te zijn dan alle andere datingsites.

Account

Indien je nog geen account hebt kun je een account aanmaken, dit duurt echter vrij lang en kan wel tot 10 minuten van je tijd vragen. Alhoewel dit proces vrij eenvoudig is, maakt het dit ook erg tijdrovend.

Profiel

Bij mijn profiel kun je je favoriete gerechten, hobby’s en meer toevoegen. Het nadeel is dat dit erg onoverzichtelijk is en verder is er ook weinig tekst aan toe te voegen.

Matches

Pepper beweerd dat mijn matches mijn profiel hebben geliket of eerder hebben bezocht terwijl ik net een profiel heb aangemaakt. Dit is dus niet het geval en worden de matches op willekeurige basis samengesteld.

Chatfunctie

Bij chat kun je een bericht sturen naar jouw matches waarvan wordt beweerd dat deze jouw profiel hebben bekeken of geliket.

Een van de voordelen van de chatfunctie op de dateapp is dat de matches die online zijn als eerste worden weergeven.

Overige Functionaliteiten

Bij het menu van de dateapp kun je je profiel bekijken, zoeken naar singles, meer informatie winnen, je instellingen aanpassen en indien je nog vragen hebt zoeken in FAQ & Contact.

Conclusie

Pepper is een van de kleinere datingsites van Nederland. De app is overzichtelijk, maar bied niet wat het beloofd en zou je weleens kunnen tegenvallen gezien het aantal betalende leden erg laag ligt. De dateapp krijgt een score van 2,5/5

✓ Overzichtelijk
✓ Collage

✗ Weinig betalende leden
✗ Willekeurige matches
✗ Oppervlakkig