X

Parship

Parship is de datingsite die zich alleen richt op hoger opgeleiden en heeft over het algemeen ook alleen leden die HBO of WO hebben gestudeerd. Wil je daten met iemand van jouw eigen niveau dan is dit de datingsite voor jou. Daarnaast vindt je bij Parship voornamelijk ook 30-plussers die weten wat ze willen en dus opzoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie.

De dateapp heeft zijn voor- en nadelen. De beoordeling is objectief en is bedoeld om jou, als online dater, de beste keuze voor een datingapp te laten maken.

Look & Feel – Parship app

De dateapp heeft een standaard lay-out en komt erg nep over. Parship maakt gebruik van modellen en hierdoor krijgt de online dater de indruk dat deze mooie dame ook op de datingsite te vinden is. Bij het starten van de app kun je kiezen tussen inloggen als lid of gratis proberen, maar als je dus geen account hebt kun je met de dateapp geen account aanmaken.

De datingapp heeft vier verschillende tabbladen

  • Partnervoorstellen
  • Berichten
  • Bezoekers
  • Opties

Account

Zoals eerder aangegeven is het aanmaken van een account op de Parship app is niet mogelijk. Dit is een waar gemis en erg storend. Het verplicht de online dater om naar de desktop website te gaan van Parship en daar een account aan te maken.

Profiel

Mijn profiel in de datingapp is erg kaal en geeft weinig informatie weer. Daarnaast is de lay-out ook erg standaard en nodigt het niet uit.

Overige Functionaliteiten

Wat erg opvalt aan de partnervoorstellen is dat het eerste partnervoorstel woonachtig is in Limburg terwijl het adres van het profiel staat ingesteld op Rotterdam. In dit geval is het dus ook een willekeurige match en houdt ook de dateapp geen rekening met mijn geselecteerde criteria.

Conclusie

Parship is na Relatieplanet en Lexa de grootste datingsite van Nederland. Echter is de app erg beperkt en heeft het niet dezelfde functionaliteiten als op de website. Daarnaast geven de modellen een ‘neppe sfeer’ en ligt ook bij deze datingsite het aantal betalende leden erg laag. De dateapp krijgt een score van 3/5

✓ Makkelijk berichten sturen
✓ Matchscore

✗ Weinig betalende leden
✗ Weinig profielfoto’s
✗ Neppe sfeer
✗ Niet inschrijven via de app