Paiq

Paiq is de datingsite die bekend staat om een andere aanpak dan alle andere datingsites in Nederland. Bij Paiq krijg je namelijk als laatst een foto te zien van jouw match en maken zij gebruik van een matching algoritme dat zo ingesteld is dat je alleen in contact komt met mensen die echt bij jou passen. De foto van jouw match wordt gedurende het gesprek zichtbaar. Het idee is dat je eerst iemand leert kennen voordat je hem/haar op de fysieke aantrekkelijkheid beoordeeld. Het is niet de meest bekende datingsite, maar wordt door verschillende dating vergelijkers vaak genoemd bij de beste datingsites van Nederland.

Look & Feel

De datingapp van Paiq heeft vier verschillende tabbladen

  • Matches
  • Speeddate
  • Foto-toernooi
  • Quiz

De lay-out van de dateapp is erg basic, maar overzichtelijk. Per dag krijg je maar 1 nieuwe match en zijn er nauwelijks mensen beschikbaar op de speeddate functie. Het foto toernooi is erg tegenstrijdig, gezien je pas een foto kunt zien van je matches nadat je al enige tijd aan het berichten bent.

Home-dateapp-Paiq

Account

Bij het starten van de app kun je kiezen tussen inschrijven of aanmelden en kun je, indien je nog geen account hebt, binnen 2 minuten member worden van Paiq. Je kunt ook member worden door in te loggen op Facebook.

Matches

Als gratis member krijg je maar 1 nieuwe match per dag en worden je huidige matches onder aan het scherm getoond. Als je op een profile klikt kun je ervoor kiezen om op basis van de getoonde gegevens in contact te komen met jou match. Zoals eerder vermeld krijg je pas later een foto te zien.

Matches-dateapp-Paiq
Ranu-dateapp-Paiq

Overige Functionaliteiten

Foto Toernooi

Dit is erg tegenstrijdig aan Paiq. Aan de ene kant willen ze dat je iemand eerst leer kennen en daarna te zien en aan de andere kant hechten ze toch waarde aan jou persoonlijke voorkeur als het gaat om het uiterlijk van een ander.

Foto-toernooi dateapp Paiq

Quiz

De quiz van datingapp Paiq is een manier om een andere single beter te leren kennen zonder dat je eindeloos berichten aan elkaar hoeft te sturen. Dit is ook een goed idee om betere matches te creëren.

Quiz-dateapp-Paiq

Credits

Bij de dateapp van Paiq kun je ook credits kopen voor meer mogelijkheden. Zo kun je Bijvoorbeeld voor 15 credits een foto ontgrendelen. Als je hier actief mee aan de slag gaat kun je dus al heel snel veel geld kwijt zijn.

Credits-dateapp-Paiq

Conclusie

Paiq is een datingsite die online daten anders probeert te maken. Ze slagen hier vrij goed in, maar hebben nog veel punten te verbeteren. De dateapp van Paiq krijgt een score van 2,5/5.

✓ Matching systeem
✓ Quiz

✗ Credits
✗ Beperkte mogelijkheden
✗ Tegenstrijdig