X

Lexa

Lexa is een van de grootste datingsites van Nederland. De dateapp van Lexa geeft jou de mogelijkheid om waar dan ook nieuwe matches te vinden en een bericht te sturen. Door de nieuwe matching formule kun je op zoek naar een echte potentiele partner en ook andere singles zullen jou snel vinden. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Look & Feel – Lexa app

De dateapp van Lexa heeft een mooie lay-out en is erg overzichtelijk. Bij het starten van de app kun je kiezen tussen inschrijven of aanmelden en kun je, indien je nog geen account hebt, binnen 2 minuten member worden van Lexa.

De datingapp van Lexa heeft vier verschillende tabbladen

  • Ik
  • Ontdek
  • Zoeken
  • Events

Ook al kun je bij ‘Ik’ je berichten zien had het toch handiger geweest om dit als 5e tabblad toe te voegen gezien dit natuurlijk het meest gebruikte tool van de dateapp is. Het was in het begin niet direct duidelijk waar je deze kan vinden.

Account

Zoals eerder vermeld heb je binnen de Lexa app ook de mogelijkheid om een account aan te maken. Het aanmaken van een account duurt gemiddeld 2 minuten en is daarmee erg laagdrempelig en eenvoudig.

Profiel

Het profiel van een ander wordt erg beperkt weergeven in de dateapp van Lexa. Zo kun je niet zien wat iemand gestuurd heeft of wat hij/zij voor werk doet. Als je hier meer over zou willen weten dien je direct een bericht te sturen of te switchen naar het tabblad ‘Zoek’ en dan te zoeken naar dezelfde persoon.

Wat erg handig is dat je een profiel kan opslaan als favoriet en zodoende de eerstvolgende keer heel snel kunt chatten met jouw leukste matches.

Matches 

‘Matches’ laat singles zien die online zijn en voldoen niet altijd aan jouw eigen geselecteerde criteria. Zo kun je in de datingapp van Lexa ook iemand tegenkomen die in Groningen woont terwijl jij in Brabant woont.

 

Overige Functionaliteiten

Het tabblad zoeken is erg handig en overzichtelijk en heeft dezelfde soort lay-out als de Tinder app. Zo kun je heel eenvoudig swipen van profiel naar profiel. Het nadeel van dit tabblad is dat de nadruk erg veel wordt gelegd op de foto en wordt de informatie beschikbaar in kleine lettertype weergeven. Dit kan zorgen voor dezelfde oppervlakkige matches waar de Tinder app om bekend staat.

Events

Het tabblad voor events is erg duidelijk en overzichtelijk. Zo geeft die ook aan welke evenementen plaatsvinden in de buurt van je eigen opgegeven locatie en geeft de dateapp ook aan wat de vanaf prijzen zijn.

Conclusie

Lexa is dan wel misschien een van de grootste datingsites van Nederland, de app heeft zijn beperkingen en zal nog heel wat functionaliteiten moeten verbeteren. De dateapp van Lexa krijgt een score van 3,5/5.

✓ Matching systeem
✓ Events

✗ Traag
✗ Beperkte mogelijkheden
✗ Oppervlakkig