Eten en daten: gaat liefde door de maag?

Eten-en-daten-gaat-liefde-door-de-maag_smallVan muziek tot tv programma’s: liefde gaat door de maag is door de jaren heen een populair onderwerp geweest. Praktisch iedereen kent het gezegde. Zoals bij de meeste gezegden, schuilt er een kern van waarheid in. Vaak speelt samen eten ook een grote rol bij daten en het leren kennen van elkaar. Een restaurantje bezoeken behoort ten slotte vaak tot één van de eerste dates, en kan een mogelijke relatie maken of kraken. Maar is het eten nu echt zo belangrijk in een relatie? Dateapps.nl weet je het volgende te vertellen.

Koken is aantrekkelijk

Niemand kan zonder eten: het is onze brandstof. Echter hebben we ook voorkeuren voor bepaalde etenswaren, en kan eten onbewust als beloning worden gezien door ons brein. Er zijn dus bepaalde emoties verbonden aan zekere gerechten – iets waarvan je tijdens het daten zeker gebruik kunt maken.
Heinz bevestigt dit in een onderzoek: ‘de sleutel tot de liefde ligt op je bord’. Het verbaast dan ook niet dat veel aspecten van eten als aantrekkelijk of niet aantrekkelijk worden beschouwd. Kunnen koken kan je partner bijvoorbeeld doen smelten! Door aandacht te besteden aan het gerecht kan je direct goede punten scoren bij je partner. Maak dus iets waar je jezelf comfortabel bij voelt: je hoeft geen 5-sterren gerecht op tafel te zetten, maar een goed geslaagd gerecht is belangrijk voor een positief effect.

Samen koken, samen eten

Samen koken wordt door 80% van de Heinz deelnemers gewaardeerd als een leuke date activiteit. Niet alleen is dit dé kans om te laten zien dat je kunt koken, wat over het algemeen als aantrekkelijk wordt beschouwd, maar door het samen te doen heb je er ook meer plezier aan. Zorg er wel voor dat je het gerecht wel goed op elkaar afstemt: je wilt er natuurlijk wel beide van kunnen genieten. Erg praktisch en een leuke ervaring is het maken van een pizza: redelijk simpel, hoeft niet perfect en met genoeg ruimte voor wat grappen tussendoor.
Wat sowieso een goed idee is, is om de rust te bewaren tijdens je eerste date. Raak dus niet in paniek tijdens het koken! Desnoods kun je ter voorbereiding oefenen met een gerecht. Je wilt natuurlijk wel dat je date goed bevalt!

Met wat voor menu kan iemand jouw hart laten smelten? Of voor welke lekkere snack mag iemand je ‘s nachts wakker maken? Laat het weten in een reactie.

Terug naar overzicht