Datingtips: boost je assertiviteit!

Datingtips-boost-je-assertiviteitVrouwen houden van assertieve mannen en mannen houden van vrouwen die de leiding nemen. Assertiviteit is een karaktereigenschap die ook bij online dating veel voordelen kan hebben. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een torenhoog zelfvertrouwen. Dateapps.nl geeft je 3 tips om hieraan te werken!

1. Zelfvertrouwen is aantrekkelijk

Iedereen heeft wel eens een periode in zijn of haar leven dat je onzeker bent en je niet helemaal lekker in je vel zit. Misschien loopt het niet allemaal zoals gewenst op privévlak of heb je een zware periode achter de rug. Werken aan assertiviteit kan je op dat moment helpen! Het heeft namelijk een duidelijke wisselwerking met je zelfvertrouwen. Ga je vooruit en heb je goede stappen ondernomen? Dan voel je je vaak beter doordat je dit bereikt hebt. Door het vergroten van je zelfvertrouwen, zullen mensen om je heen ook anders op je reageren. Misschien leg je hierdoor juist wel leuke nieuwe contacten en vind je de liefde van je leven!

2. Assertiviteit: Uit je gevoel en blijf dicht bij jezelf

Een belangrijke manier om je assertiviteit te verhogen, is door je gevoel uit te spreken. Door voor jezelf te oefenen met het duidelijk en concreet aangeven van wat je denkt en wilt, leer je om grenzen aan te geven. Jouw gevoel en wensen zijn belangrijk, dus deze hoef je niet weg te stoppen. Ook je date zal je waarderen, omdat je hem of haar duidelijkheid en openheid geeft. Zo is er ruimte om te bespreken wat jullie willen en hoe jullie een eventuele toekomst samen zien.

3. Probeer niet té zelfverzekerd te worden

Natuurlijk is het een groot pluspunt als je een gezonde hoeveelheid zelfvertrouwen hebt en initiatieven neemt. Pas wel op dat je hier niet in doorschiet. Het kan zijn dat je dan alleen nog maar met jezelf bezig bent of dat je bot en ongevoelig overkomt bij de ander. Dit kan een wisselwerking veroorzaken met andere mensen, waardoor ze zich niet meer welkom voelen bij jou. Probeer altijd een open blik te houden. Je wil dat anderen jou accepteren zoals je bent, dus hoor je dat ook bij hen te doen!

Ben jij wel eens onzeker? Vind je het fijn als je date het initiatief neemt of doe je dat liever zelf? Vertel over jouw ervaringen in een reactie!

Terug naar overzicht